fbpx
Сьогодні
13:16 09 Сер 2019

Безсмертний переконаний, що після обстрілу під Павлополем Україна мала б заявити про вихід із Мінського процесу

Представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний вважає, що Україна після загибелі військових під Павлополем на Донбасі мала б призупинити участь у Мінському процесі до зустрічі в "нормандському форматі".

Про це Роман Безспертний сказав в ефірі програми "PRIME: Борисов" на ATR.

"З моєї точки зору, після подій у Павлополі перше, що треба було сказати: Україна припиняє роботу в Мінському процесі до моменту, доки не буде зібрано "нормандський формат", – стверджує Безсмертний.

За його словами якщо на Росію не тиснути, вона діятиме агресивно і ще більш агресивно. Тому варто розуміти, що проти України РФ завжди буде намагатися діяти через механізм сили.

Про можливість зустрічі Володимира Зеленського, Володимира Путіна, Ангели Меркель та Емануеля Макрона Безсмертний зазначив наступне: "З моєї точки зору, зустріч у "нормандському форматі" лідерів держав малоймовірна до виборів у Росії осінніх".

Безсмертний додав, що у РФ куди більше зараз медіа-впливу у світі.

"В інформаційному плані у світі співвідношення України й Росії – один до ста приблизно. Тому світ почув 7-го числа те, що потрібно було Путіну і Росії, а не те, що хотіла показати Україна".

Також він виявив співчуття щодо положення, у котрому опинився Зеленський:

""І мені просто жаль у цій ситуації українського президента, який хоче зробити краще – а насправді на весь світ протрансльовано, що Україна в черговий раз нібито обстрілювала мирне населення. Коли керівництво робить якісь кроки, треба думати по цю складову", – зазначив він.

"З Росією треба бути не просто обережними, а іноді більшість речей просто не робити. Бо буде, як 6-го числа: говорили про одне – потім Росія видала зовсім інший прес-реліз", – каже Безсмертний.

Нагадаємо, 6 серпня, попри "хлібне перемир'я", 4 солдати ЗСУ були вбиті пострілом із гранатомету.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: