fbpx
Сьогодні
10:00 08 Сер 2019

Військові зв'язківці святкують професійне свято

Сьогодні, 8 серпня, своє професійне свято відзначають українські військові зв'язківці.

З початком Незалежності України 3 січня 1992 року управління зв'язку Червонопрапорного Київського військового округу прийняло на себе управління системою і військами зв'язку Київського, Прикарпатського, Одеського військових округів, а надалі – військами зв'язку Військово-Повітряних сил і Військ Протиповітряної оборони. З цього і почалося формування Управління зв'язку Головного штабу ЗС в нашій державі.

День військ зв'язку встановлено згідно з Указом Президента від 1 лютого 2000 року. Саме в цей день, 8 серпня 1920, в Києві, на базі колишнього Костянтинівського юнкерського військового училища, почалася підготовка зв'язківців на других Київських військово-інженерних курсах.

Нині війська зв'язку – це спеціальні війська, призначені для забезпечення зв'язку і управління військами Збройних Сил, його технічна основа, а воїни-зв'язківці входять до складу всіх родів військ. Наразі спеціальність військового зв'язківця одна з найбільш затребуваних в зоні військових дій на сході України.

Своє привітання було опубліковано штабом ООС. Перш за все, привітання було звернене до тих воїнів-зв'язківців, котрі брали участь у проведенні АТО та ООС:

"З перших днів російсько-української війни ви стали на захист Української землі та вписали нові історичні віхи до славного бойового шляху військ зв'язку.  У складних умовах в районі проведення Операції об'єднаних сил особовий склад підрозділів зв'язку демонструє вірність Присязі, високу відповідальність та зразкове виконання військового обов'язку. Схиляю голову перед рідними та близькими Героїв, які жертовно віддали своє життя у боротьбі з ворогом. Щиро дякую всім воїнам-зв'язківцям Операції об'єднаних сил за важку працю та служіння Українському народові. Бажаю міцного здоров'я, успіхів у службі, злагоди в родинах та подальшого розвитку військ зв'язку!", – привітав солдат командувач ООС.

Своє вітання передав військовим і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Найкращі армії світу – професійні, ефективні, добре оснащені формування, що вирізняються високотехнологічним зв'язком та автоматизованим управлінням усіх підрозділів, а також надійною системою захисту від кіберзагроз. Саме тому впровадження передових технологій і методів військової комунікації в Збройних Силах для нашої держави є пріоритетом. Це головне завдання, яке стоїть перед військами зв'язку і від реалізації якого залежить підвищення обороноздатності держави", – зазначив прем'єр-міністр.

 

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: