fbpx
Сьогодні
16:43 05 Сер 2019

Естонія засудила видачу російських паспортів в ОРДЛО

Естонія не буде визнавати паспорти Росії, які отримали жителі окупованого Донецька та Луганська після 24 квітня. Також, Таллін засуджує Кремль за спробу підірвати суверенітет України цим паспортним указом.

Міністерство закордонних справ Естонії ухвалило рішення про невизнання російських документів у жителів Донбасу сьогодні, 5 серпня.

У ньому йдеться, що паспортний указ Путіна щодо спрощення процедури отримання громадянства РФ на окупованих українських територіях, повністю суперечить принципам Мінських угод.

"Надання жителям Східної України російського громадянства в спрощеному порядку є ще однією спробою підірвати суверенітет України і закріпити нинішню нестабільну ситуацію у сфері безпеки у Східній Україні. Тож сьогоднішнє рішення Естонії висловлює наше принципове засудження подібних прагнень Росії", – заявив глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу.

Він додав, що порушував питання незаконної видачі паспортів РФ на Донбасі зі своїми колегами в Раді закордонних справ Європейського Союзу. Вони також розглянуть питання, щодо невизнання цих документів.

"Я вірю, що інші держави-члени Європейського Союзу та міжнародна спільнота незабаром приймуть подібні рішення. Наш обов'язок – продовжувати активно підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України", – наголосив дипломат.

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін розповсюдив можливість отримання російського громадянства у спрощеному порядку на жителів підконтрольної Україні частини Донбасу.

Нагадаємо, що у Росії почали видавати російські паспорти жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Міністерство закордонних справ України вважає провокаційним актом видачу паспортів РФ мешканцям окупованих територій Донбасу.

У РФ заявили, що 37 тисяч жителів ОРДЛО звернулися за паспортами РФ.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: