fbpx
Сьогодні
18:21 02 Сер 2019

ДБР відкриє справу проти Парубія, - рішення суду

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав детективів ДБР розслідувати ймовірне втручання спікера Верховної Ради Андрія Парубія у виборчий процес.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на рішення суду.

Згідно з документом, ДБР зобов'язане внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за скаргою громадянина на Андрія Парубія.

У документі наголошується, що позивач поштою відправив заяву до ДБР про вчинення головою Верховної Ради кримінального злочину за ч.4 ст. 157 Кримінального кодексу України (втручання службової особи з використанням службового становища у здійснення виборчою комісією чи комісією з референдуму їхніх повноважень, встановлених законом, вчинене шляхом незаконної вимоги чи вказівки з метою вплинути на рішення виборчої комісії або комісії з референдуму).

Раніше суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Андрія Парубія за ст. 210 (нецільове використання коштів; витрати бюджету, кредити з бюджету без бюджетного призначення або з перевищенням цього призначення) і ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Раніше ДБР зуміло допитати Кличка.

Нагадаємо, речниця ДБР Анжеліка Іванова повідомила ЗМІ, що Кличка викликають на допит.

Кличко потім зазначив, що справа інспірована лише задля медіаефекту.

При цьому ані міський голова Києва Віталій Кличко, ані його представники не прийшли на допит у Державне бюро розслідувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: