fbpx
Сьогодні
14:53 30 Лип 2019

Справи Вербицького і Луценка не розглядається вже близько року

Судовий розгляд щодо двох фігурантів відомої кримінальної справи викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка "застряг" через численні самовідводи суддів Печерського суду.

Про це повідомляє Insider.

Один із обвинувачених – "тітушка" Олександр Медведь. За версією прокуратури, його роль була – стояти "на шухері", коли викрадали активістів з лікарні.

Разом з ним у провадженні, яке розглядає Печерський суд, фігурує і водій буса Віктор Тиднюк. Він, нібито, відвозив активістів до лісу. Однак, зараз він у розшуку. Тиднюк втік ймовірно до окупованого Криму ще в 2014 році.

Суддя Печерського суду Світлана Смик слухала справу Медведя і Тиднюка до 2018 року, а потім здійснила самовідвод.  Причиною стало те, що в 2017 році, вона брала участь в одному засіданні щодо іншого фігуранта – Олександра Волкова. На той момент, це була вже інша справа, адже справу Медведя і Тиднюка виокремили із великого провадження про викрадення людей під час Революції Гідності.

"Смик заявила самовідвід, коли слухали вже по суті, а не коли вона тільки вступала в цю справу", – зазначила пані Закревська, яка є адвокатом.

Її дивує, що суддя не знала про таку причину самовідводу раніше.

Після цього справу мають почати слухати заново, але для цього потрібно призначити нового суддю. Всі судді, яких досі призначала система авторозподілу, заявляють самовідводи з тієї ж причини.

Як пояснила Євгенія Закревська, у 2017 році саме судді Печерського суду обирали запобіжні заходи фігурантам великого провадження, зокрема і Волкову. Тепер ці судді відмовляються розглядати справу Медведя та Тиднюка.

29 липня суддя Сергій Вовк мав розглядати самовідвід судді Світлани Шапутько. Через те, що сторони були відсутні, суддя приймав рішення про задоволення самовідводу у своєму кабінеті та у засідання не виходив. Відтак, яке рішення прийняв суддя, стане відомо на сайті суду за кілька днів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: