fbpx
Сьогодні
16:16 30 Лип 2019

Правозахисники заявили, що Денісова зловживала владою, і закликають відкрити кримінальну справу

Правозахисники вважають, що Людмила Денісова не може далі обіймати посаду, адже використовувала її у власних інтересах та порушила присягу Уповноваженого ВРУ.

Про це йдеться у заяві правозахисних організацій, яку оприлюднила "Кримська правозахисна група".

26 липня 2019 року НАБУ спільно із Управлінням спеціальних розслідувань ГПУ оприлюднили записи розмов голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, які свідчать про використання Уповноваженою Верховної Ради України з прав людини Людмилою Денісовою своєї посади у власних інтересах, пов'язаних із протоколами Національного агентства з питань запобігання корупції. Ідеться про призначення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС) від Уповноваженого ВРУ в угоду третім особам.

"Людмила Денісова подала позов про скасування рішень НАЗК проти неї до ОАСК. Судячи із оприлюднених правоохоронцями записів, Павло Вовк використав цей факт для того, щоб "переконати" омбудсмана допомогти йому провести нові конкурси на членів ВККС та забезпечити перемогу лояльних людей. Людмила Денісова виконала прохання голови ОАСК, тому переможцем конкурсу став Микола Сірош, який попередньо пройшов співбесіду у Павла Вовка. Після цього було звільнено єдиного члена ВККС, який мав підтримку громадськості, – Андрія Козлова, і на його місце оголошено конкурс на 30 липня", – нагадали правозахисники.

Раніше НАЗК виявило недостовірну інформацію у деклараціях екс-народного депутата, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової за 2015, 2016 та 2017 роки. За даними слідства та як свідчать оприлюднені матеріали негласних слідчих (розшукових) дій, Людмила Денісова в обмін на скасування саме цих протоколів погодилася на таку "схему".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: