fbpx
Сьогодні
20:00 29 Лип 2019

У ГПУ повідомили, коли будуть підписані підозри у справі Київського адмінсуду

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що підозри керівництву і суддям Окружного адмінсуду Києва будуть підписані, якщо слідчі нададуть необхідні доказові матеріали.

Про це він написав у Facebook.

"Жодних сантиментів до фігурантів розмов у нас немає. Якщо мій заступник або з 1 серпня я сам отримаємо всі необхідні доказові матеріали слідства і повні протоколи запущених НАБУ в ефір протоколів НСРД (негласних слідчих/розшукових дій – ред.) – підозра буде підписана. Якщо ні – буде службова відповідальність тих, хто ставить пресконференції вище від вимог КПК", – наголосив Луценко.

Він додав, що проєкти підозр, в установленому порядку зареєстровані в канцелярії, були передані заступнику глави ГПУ лише в понеділок, 27 липня, о 10.55, "хоча мої заступники працювали і в суботу, і в неділю".

Луценко також спростував інформацію про те, що керівник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк нібито не зміг добитися прийому у генпрокурора для доповіді у цій справі.

"Правда в тому, що сам Горбатюк перебуває з 19 липня до 12 серпня у відпустці. З якої вийшов на один день для пресконференції і телепіару", – заявив генпрокурор.

Він поінформував, що у вівторок його заступник збирає нараду для заслуховування доказів у справі.

"Саме він несе, в тому числі, кримінальну відповідальність за об'єктивність підписаної підозри. Підписувати підозри на основі телевізійної пресконференції – абсурд", – наголосив Луценко.

Раніше речниця генпрокурора заявила, що текст підозри суддям Окружного адміністративного суду Києва через можливе втручання у діяльність Кваліфікаційної комісії суддів, не підкріплений фактажем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: