fbpx
Сьогодні
22:35 29 Лип 2019

ГПУ не знайшла доказів отруєння Ющенка

Заступник генерального прокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що прокурор, який розслідував можливе отруєння колишнього президента Віктора Ющенка, не знайшов складу злочину по даній справі.

Про це Матіос розповів в ефірі спецпроекту Андрія Пальчевського в Youtube.

"У мене працює заступником генерал Козлов, який був слідчим, який розслідував цю справу, і на нього був замах. І ось я можу це сказати, бо строки давності (пройшли), я його запитав: "Ігор Миколайович, от скажи, ти ж розслідував, ти настільки занурений у цю ситуацію, що в тебе має бути своє бачення істини, яку ти зміг довести чи тобі не дали довести, скажи, було чи ні (отруєння)?" Він сказав "Ні. Отруєння не було", – розповів головний військовий прокурор.

5 вересня 2004 року Ющенко, будучи кандидатом в президенти, зустрічався з керівництвом СБУ, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку. Лікарі заявили, що Ющенко отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.

У 2010 році тодішній генпрокурор Віктор Пшонка не виключив, що отруєння Ющенка в 2004 році не було, підкресливши, що для встановлення істини необхідний повторний аналіз крові постраждалого. Ющенко досі не провів необхідну експертизу. Хоча в 2012 році він заявив, що в його крові залишилося 5% діоксину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: