fbpx
Сьогодні
09:42 27 Лип 2019

У Грузії стартують багатонаціональні військові навчання за участю 14 країн і партнерів НАТО

У Грузії з 27 липня стартують багатонаціональні військові навчання "Agile Spirit 2019" ("Моторний дух 2019"), в яких візьмуть участь понад 3 тисяч військовослужбовців з 14 країн-членів і партнерів НАТО.

Про це повідомили в грузинському Міністерстві оборони, передає Інтерфакс.

"Метою навчань є посилення обороноздатності Сил оборони Грузії, підвищення рівня взаємосумісності з військовими підрозділами сил НАТО і країн-партнерів альянсу, створення і розвиток можливостей для багатонаціонального, регіонального та єдиного партнерства, а також зміцнення безпеки в регіоні Чорного моря", – йдеться у заяві Міноборони Грузії.

Міністр оборони Грузії Леван Ізорія назвав Agile Spirit 2019 ще одним кроком у зміцненні принципу, яким керується грузинський уряд – "більше НАТО у Грузії".

Це будуть дев'яті навчання Agile Spirit в Грузії. У поточному році військові маневри відпрацьовуватимуться паралельно на трьох локаціях: у Сенакі (на заході Грузії), у Вазіані (неподалік від Тбілісі) і на полігоні Орфоло в Ахалціхе (на півдні Грузії). Для участі у навчаннях низка країн перекине до Грузії військову техніку.

Міжнародні військові заходи в країні триватимуть до 9 серпня.

Навчання Agile Spirit проводяться в Грузії щорічно з 2011 року, вони плануються спільно з Європейським командуванням Збройних сил США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: