fbpx
Сьогодні
14:28 25 Лип 2019

У Ізмаїлі затримано російський танкер, котрий блокував у Керчинській протоці українські кораблі

Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер NEYMA, який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Під час досудового слідства було встановлено, що права військовослужбовці прикордонних військ ФСБ РФ напали на українські військові кораблі "Нікополь", "Бердянськ" та буксиру "Яни Капу" у Керченській протоці. Зокрема, росіяни блокували рух українських військових кораблів за допомогою танкера NEYMA (ІМО 8895528, MMSI 273347000, прапор РФ).

Згодом, 24 липня, за інформацією українських прикордонників, у порт Ізмаїл під прапором РФ зайшов танкер «NIKA SPIRIT», який за номером ІМО – 8895528, згідно даних міжнародної інформаційної системи EQUASIS ідентифіковано як вже відомий танкер "NEYMA", що був використаний для перекриття Керченської протоки.

Слідство встановило, що танкеру «NEYMA», з метою приховання причетності у незаконних діях та акту агресії, які відбувалися 25.11.2018, російськими власниками змінено назву на "NIKA SPIRIT".

"Наразі групою слідчих СБУ, військових прокурорів та прикордонників на затриманому танкері закінчено санкціоновані українським судом слідчі дії – обшук з метою встановлення фактичних обставин справи, вилучення документів з судна, записів радіо перемовин під час конфлікту, бортових журналів. Допитано членів судокоманди, вилучено документи необхідні для встановлення істини у провадженні. Вказане судно визнано речовим доказом, готується клопотання до суду про його арешт", – повідомляють у СБУ.

Нагадаємо, у листопаді минулого року російський корабель протаранив військовий буксир ВМС України в Азовському морі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: