fbpx
Сьогодні
09:06 24 Лип 2019

В Україні планують проектувати парковки для дитячих візочків

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує проектувати спеціально обладнані місця для дитячих візочків біля лікарень, поліклінік, шкіл, ТРЦ, кафе

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

"Ми повинні робити навколишній простір доступним та зручним для кожного, зокрема, і для батьків з маленькими дітьми у візочках. Якщо влаштувати у нашому громадському просторі організовані місця для паркування візочків – у першу чергу, біля лікарень/поліклінік, біля шкіл/дитсадків, або магазинів, то це не завдасть особливого клопоту власникам, а для самих батьків буде особливою зручністю. В багатьох країнах Європи це працює і ми маємо запозичувати такий досвід. Тому зараз вивчаємо можливість внести відповідні зміни у ДБН", – сказав він.

парковка для колясок

Парцхаладзе відмітив, що сьогодні великий попит у суспільстві на облаштування таких паркувальних місць. Для прикладу, більшість з 1,7 тисяч користувачів Facebook, які взяли участь в опитуванні на його сторінці, погодилися, що в Україні потрібно якомога більше організованих "парковок" для дитячих візків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: