fbpx
Сьогодні
17:09 20 Лип 2019

Вибори до Ради: у Києві за порядком стежитимуть 6,5 тис. правоохоронців

У день голосування на дострокових парламентських виборах у Києві за порядком стежитимуть 6,5 тис. правоохоронців.

Про це повідомили в прес-службі столичної поліції.

"6,5 тис. столичних поліцейських забезпечують правопорядок під час дострокових виборів народних депутатів. Крім того, створено групи швидкого реагування, вибухотехніків і кінологів, а також посилені слідчо-оперативні групи. Основними завданнями правоохоронців є збереження виборчої документації, недопущення порушень громадського порядку та оперативне реагування на можливі правопорушення", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що поліція Києва за період передвиборної кампанії на позачергових виборах у Верховну Раду зареєструвала 642 порушення у виборчій сфері, розслідується 38 кримінальних проваджень. 

Так, найбільше правопорушень пов'язано з незаконною агітацією – 354 випадку, можливим підкупом виборців – 51, хуліганством – 41, конфліктами – 40, перешкоджання виборчому праву – 16, пошкодженням майна – 9.

За фактами порушень слідчі підрозділи розслідують 38 кримінальних проваджень, серед яких сім – за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права), сім – за ст. 296 (хуліганство), три – за ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), два – за ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) та ін

Складено 79 адміністративних протоколів за порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях; 52 – за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять необхідних відомостей; 3 – за порушення порядку ведення передвиборної агітації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: