fbpx
Сьогодні
16:27 20 Лип 2019

Ініціатива Зеленського щодо надання громадянства потребуватиме змін у Конституції, – МЗС

Ініціативу Глави держави щодо розробки механізму надання українського громадянства як другого етнічним українцям з дружніх країн, які прагнуть долучитися до розвитку своєї історичної батьківщини та механізму спрощеного надання українського громадянства людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах, Міністерство закордонних справ України оперативно опрацює зі Світовим конгресом українців та громадами, врахує міжнародний досвід та внесе конкретні пропозиції.

Водночас у МЗС впевнені, що успішність реалізації цієї ідеї потребуватиме серйозних змін у законодавстві України, зокрема Конституції, передає УНН.

"МЗС дуже активно взаємодіє із закордонним українством, яке надає неабиякої підтримки у розвитку своєї історичної Батьківщини. Ініціативу Глави держави щодо розробки відповідного механізму ми оперативно опрацюємо зі Світовим конгресом українців та громадами, врахуємо міжнародний досвід та внесемо конкретні пропозиції", – зазначили у міністерстві.

У МЗС підкреслили, що "успішність реалізації цієї ідеї залежить від консолідації зусиль виконавчої влади, закордонного українства, а також парламенту та потребуватиме серйозних змін у законодавстві України, зокрема Конституції".

"Розраховуємо на плідну взаємодію з колегами з МВС і Державної міграційної служби, до повноважень яких віднесено формування та реалізацію державної політики у сфері громадянства", – додали у дипвідомстві.

Нагадаємо, 17 липня Володимир Зеленський доручив МЗС розробити механізм надання українського громадянства як другого для етнічних українців, та, зокрема, механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: