fbpx
Сьогодні
15:27 17 Лип 2019

Мінрегіон має план щодо вирішення проблеми зі старими будинками

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробили законопроект, згідно з яким для знесення будинку достатньо згоди 75% мешканців замість 100%, як це є на даний момент.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив Лев Парцхаладзе.

Він підкреслив, що колишнє вирішення проблеми, за якої при одноголосній підтримці жителів будинку відбувалося знесення будівлі, не є більше можливим.

"У 2006 році вже був проголосований закон, але він не запрацював. Одними з ключових проблем цього документа було обов'язкове рішення 100% всіх мешканців будинку про його знесення і те, що коефіцієнт відшкодування за старе житло становив 1,5 – іншими словами, при переїзді в новий будинок вам повинні були дати квартиру на 50% більше, ніж у старій "хрущовці". Це зараз неможливо", – стверджує Парцхаладзе.

У Мінрегіоні пропонують місцевим радам самим визначати коефіцієнт відшкодування. Крім того, запропонували, щоб для ухвалення рішення про знесення було достатньо голосів 75% власників квартир.

"Але крім цього, ми ввели обов'язковий ряд питань, які захищають інтереси людей. Приміром, що дуже важливо, – спочатку повинен будуватися пусковий будинок, куди переселяються мешканці з 2-3 старих будинків, і тільки після цього старі будинки зносяться і на їх місці будуються нові", – підкреслює міністр.

Як зазначає Парцхаладзе, забудовники готові інвестувати у такі проекти.

Раніше у Мінрегіоні заявили, що збираються зобов'язати АЗС розміщувати у себе електрозарядки для електрокарів.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: