fbpx
Сьогодні
16:24 06 Лип 2019

Супрун розповіла про користь та загрози поцілунків

Всесвітній день поцілунку відзначають щорічно 6 липня.

З цієї нагоди в.о. міністра охорони здоров`я Уляна Супрун поділилася цікавими фактами про поцілунки:

✅ Поцілунки викликають викид нейромедіаторів, пов'язаних із задоволенням, так званих "нейромедіаторів щастя" — окситоцину, дофаміну і серотоніну. Завдяки їм покращується настрій, з'являється відчуття ейфорії та щастя. До прикладу, окситоцин потрібен для відчуття довіри, бере участь в утворенні вибіркових прив'язаностей та зміцнює імунітет. Є дослідження, які вказують, що саме через окситоцин зміцнюються стосунки та виникає міцна прив'язаність між партнерами.

✅ Поцілунки допомагають зняти стрес та полегшити тривожність. Вони як і обійми впливають на фізіологічні процеси, пов'язані з управлінням стресом та послаблюють його шляхом зменшення рівня кортизолу.

✅ Серед науково-популярних фактів про поцілунки є ще багато інших — як-от зменшення головного болю, зниження артеріального тиску, зменшення прояву алергічних реакцій та навіть схуднення чи вплив поцілунків на рівень холестерину в крові. Але говорити про їхню беззаперечну доказовість ми не можемо через низьку якість доказів та невеликі вибірки в дослідженнях.

⛔️ Водночас варто пам'ятати, що під час поцілунків люди обмінюються слиною, а через неї можуть передаватися різні хвороби. Серед них — застуда, грип, мононуклеоз, герпетична інфекція, менінгококова хвороба, карієс.

Щоби зменшити ризики передачі інфекцій — уникайте поцілунків, коли ви або інша людина хворієте, цілуйтеся зі своїм постійним партнером, підтримуйте гігієну ротової порожнини та вчасно вакцинуйтеся.

До Міжнародного дня поцілунків благодійний фонд "Клуб Добродіїв" запустив флешмоб #добрийцьом, щоб допомогти дітям-сиротам отримати якісну освіту та шанс змінити своє майбутнє.

Щоби взяти участь потрібно:

🔸 опублікувати фото своїх поцілунків з коханими, рідними, друзями з хештегом #добрийцьом
🔸 перерахувати будь-яку комфортну суму в підтримку дітей-сиріт
🔸 відмітити трьох друзів на фото, щоби вони також долучилися до участі у флешмобі

#добрийцьом

Поцілунки творять дива До Всесвітнього дня поцілунків Клуб Добродіїв запускає флешмоб #добрийцьомВикладайте фото своїх поцілунків з коханими, рідними, друзями, домашніми улюбленцями, ставте хештег, перераховуйте кошти в підтримку дітей-сиріт і відмічайте трьох френдів, щоб поширити вірус добра і любові! Діти у складних життєвих обставинах не обирали своє теперішнє, але мріють змінити своє майбутнє. Разом ми можемо їх підтримати, надаючи доступ до якісної освіти і будучи поруч на шляху до успіху! Корпоративна картка БФ Клуб Добродіїв — 5169 3324 0677 3039 (оформлена на засновницю фонду Артеменко Марію Олексіївну). Наш перший і сповнений любові добрий цьом летить до вас! Долучайтеся!

Posted by Клуб Добродіїв on Friday, July 5, 2019

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: