fbpx
Сьогодні
22:45 04 Лип 2019

Українцям заборонили висаджувати дерева впритул до сусідньої ділянки

Фото: oboitut.com

Новою редакції державних будівельних норм встановлено мінімальну відстань від межі земельної ділянки, суміжної з сусідським, на якій дозволено висаджувати дерева або кущі.

Про це повідомляє прес-служба Минрегіону.

Як відзначили в прес-службі, норми стосуються лише нової садибної та дачної забудови та вступають в силу з 1 жовтня 2019 року. На інші сторони, наприклад, що межують із вулицею, ці норми не поширюються.

Згідно з новими нормами ДБН, мінімальна відстань від межі суміжної земельної ділянки до кущів, повинне становити 1 м, до стовбурів дерев – не менше 4-6 м в залежності від крони, але не менше половини її діаметра.

"Для прикладу, якщо крона дерева становить у середньому 9 метрів, то відстань від межі сусідньої ділянки повинна складати не менше 4,5 метрів, щоб його гілки не заходили на сусідню територію", – йдеться в повідомленні.

Також для уникнення і провокації додаткових конфліктних ситуацій власники суміжних садибних ділянок мають вживати необхідні заходи. Наприклад, підрізати гілки дерев, щоб ті не заважали та не переходили на сусідню земельну ділянку тощо.

Читайте також, чим замінити поліетиленові пакети для сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: