fbpx
Сьогодні
Фото 10:06 04 Лип 2019

У селі на Дніпропетровщині створили мурал із британською королевою

У селі Єлизаветівка Петриківського району на Дніпропетровщині створили перший в Україні мурал із зображенням королеви Великої Британії Єлизавети II.

Про це сільський голова Максим Голосний повідомив у Facebook.

"Єдиний мурал в Україні з королевою Єлизаветою, та ще й на держустанові", – зазначив він у повідомленні.

мурал Єлизавета

Фото Facebook Максим Голосний

В коментарі Радіо Свобода Голосний розповів про те, як виникла така ідея.

"Ми з'ясовували: дозвіл із Букінгемського палацу варто отримувати, якщо йдеться про бюст чи барельєф. Мурал такого дозволу не потребує. До початку робіт ми поінформували Букінгемський палац і МЗС Великої Британії. З Букінгемського палацу ми отримали відповідь, де вони дякують за ініціативу, але просять, коли роботи будуть завершені, поінформувати їх, надіслати зображення, і також повідомити посла Великої Британії в Україні", – зазначив сільський голова.

За його словами, мурал створено без використання бюджетних коштів: "Малював художник Тімо Левін. Заплатили з криптовалютних активів тергромади. За основу взяли фото королеви 20-річної давнини, з мережі".

мурал Єлизавета

Як наголосив сільський голова, мурал, а також найменування площі села іменем королеви зроблено "на знак вдячності та поваги щодо принципової позиції королеви і Великої Британії з невизнання анексії українських територій".

"Українці ніколи не дякували своїм зовнішньополітичним партнерам таким чином – ми спромоглися. Також ця ініціатива спрямована на розвиток туристичного потенціалу Дніпровського регіону. Тепер це єдине місце в Україні, де можна зробити селфі з королевою. Ми кажемо: ідеї змінюють простір", – додав Голосний.

Згодом в селі планують відкрити пам'ятний знак, присвячений британській королівській родині.

Раніше в селі Єлизаветівка з'явилася площа Єлизавети ІІ. Відповідне рішення ухвалили депутати місцевої ради.

Максим Голосний – автор відомого плаката "Бабця з котом". Зараз він як самовисуванець балотується у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №29 (частина Амур-Нижньодніпровського району міста Дніпро, Дніпровський і Петриківський райони).

До того ж на сторінці Офіційного представництва Президента України з'явилася електронна петиція за призначення Максима Голосного головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

На початку нинішнього року сільський голова Єлизаветівки Максим Голосний відвідав Велику Британію, де як представник місцевого самоврядування зустрічався з представниками британського уряду і громадськості. Зі своєї поїздки він виніс яскраві враження і ще раз оцінив підтримку Великої Британії в боротьбі України проти російської агресії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: