fbpx
Сьогодні
14:15 03 Лип 2019

Верховний суд відхрестився від рішення ЦВК зареєструвати Клюєва та Шарія

Верховний Суд України не зобов'язував Центральну виборчу комісію України (ЦВК) реєструвати екс-главу Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Клюєва та блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати, а лише зобов'язав продовжити розгляд їхніх документів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на слова голови Касаційного адміністративного суду при ВС Михайла Смоковича.

"Суд не зобов'язував (ЦВК, – ред) реєструвати, а зобов'язав продовжити розгляд", – сказав Смокович на брифінгу в середу в Києві.

"ЦВК мала продовжити розгляд заяви про реєстрацію, а який має бути результат – я не коментую", – сказав Смокович, додавши, що у ЦВК є ще "інститут скасування реєстрації", якщо отримано докази порушення законодавства щодо необхідних умов для реєстрації.

Нагадаємо, що ще раніше Верховний суд зобов'язав ЦВК повторно розглянути документи про реєстрацію екс-глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва, але не приймав рішення про його реєстрацію.

Натомість, ЦВК зареєстрував Клюєва та Шарія на парламентські вибори.

У відповідь у Києві зібралася акція проти реєстрації Шарія та Клюєва кандидатами у нардепи.

А ось Аваков направив до ЦВК лист, у якому викладені підстави зняття Клюєва з виборів.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: