fbpx
Сьогодні
22:06 01 Лип 2019

У ВСУ спростовують інформацію про рішення зареєструвати Клюєва кандидатом у нардепи

Верховний суд зобов'язав ЦВК повторно розглянути документи про реєстрацію екс-глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва, але не приймав рішення про його реєстрацію.

Про це повідомляє прес-служба суду.

У Верховному Суді заявили, що в складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду скасували рішення суду першої інстанції в частині зобов'язання ЦВК зареєструвати кандидатом у народні депутати Андрія Клюєва, зате зобов'язали ЦВК повторно розглянути документи на його реєстрацію.

Таке рішення прийнято у результаті перегляду в апеляційному порядку справи за позовом Ліберальної партії України до ЦВК. ЦВК, в свою чергу, обґрунтувала своє рішення тим, що Клюєвим не дотримано вимог Конституції України та законодавства про проживання в Україні протягом останніх п'яти років на день проведення позачергових виборів народних депутатів.

У зв'язку з розпосюдженням недостовірної інформації стосовно рішення Верховного Суду про реєстрацію А. Клюєва кандидатом…

Posted by Верховний Суд on Monday, July 1, 2019

У суді першої інстанції позовні вимоги були повністю задоволені: постанову ЦВК скасували і зобов'язали зареєструвати Клюєва кандидатом у народні депутати. Верховний Суд скасував це рішення в частині зобов'язання ЦВК зареєструвати його кандидатом у народні депутати.

Суд зазначив, що висновки ЦВК зроблені без дослідження даних ДПСУ з питання проживання Клюєва в Україні. Матеріали справи не містять також доказів з'ясування обставин його проживання в Україні протягом останніх п'яти років іншим способом, окрім звернення до Держприкордонслужби, СБУ та МВС.

«Суд вважає, що оскільки ЦВК не здійснила вичерпних дій для з'ясування обставин відповідності особи установленому цензу осілості, то належним способом захисту порушених прав позивача є зобов'язання ЦВК повторно розглянути документи, подані Ліберальною партією України», — сказано в повідомленні.

Раніше адвокат Клюєва Юрій Сухов заявив, що «Касаційному адміністративному суді при Верховному Суді гарантоване Конституцією та законами України громадянину України Клюєва Андрія Петровича право на участь у виборчому процесі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: