fbpx
Сьогодні
23:27 02 Лип 2019

"Два дні. Час пішов": Зеленського просять прокоментувати ситуацію з Шарієм і Клюєвим

Фото Facebook Roman Sinicyn

У Києві на Майдані Незалежності пройшла акція «Терпіти більше не можна» проти рішення ЦВК про реєстрацію кандидатами в депутати екс-глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва і проросійського блогера Анатолія Шарія.

Один з організаторів акції Роман Сініцин написав на своїй сторінці в Facebook, що за кілька годин зібралося більше тисячі осіб.

«Сьогодні протест був мирний. Постояли, поговорили, покричали, попалили. Якщо за два дні ЦВК та Верховного судів України (Верховний суд України) не розберуться, хто з них більше налажал, і не скасують рішення про реєстрацію цих двох покидьків – ми залишаємо за собою право від мирного протесту перейти до немирного», – написав Сініцин.

Організатори дали два дні президенту Володимиру Зеленському, для того, щоб він прокоментував ситуацію. Інакше, пригрозили прийти до нього.

«Також звертаємося до Володимира Зеленського, президенту і гаранту Конституції. У таких ситуаціях ви повинні говорити швидше, ніж люди, а не мовчати і ховатися. Якщо від вас не буде заяв з приводу ганебних рішень про реєстрацію на вибори антімайдановців-втікачів всупереч закону і Конституції, то ми прийдемо і до вас. 2 дні. Час пішов», – додав Сініцин.

Також організатори анонсували проведення ще однієї акції – під Конституційним судом України.

«Давайте прийдемо все разом під Конституційний суд о 10:00 в цей четвер, 4 липня, і висловимо свою позицію, що ми проти повернення«регіоналів» у владу», – оголосили зі сцени.

Як повідомляла "Рубрика" раніше, ЦВК внесла у список кандидатів на парламентські вибори Андрія Клюєва та Анатолія Шарія.

Секретарка Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька висловила обурення позицією окремих суддів під час розгляду виборчих справ та назвала її зрадою цінностей, які українці захищали на Майдані.

При цьому після повернення до України, колишнього голову Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва планують затримати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: