fbpx
Сьогодні
16:18 30 Чер 2019

Кулеба розповів, коли почалися переговори про повернення РФ до ПАРЄ

Переговори щодо повернення Росії до ПАРЄ активізувалися ще на початку цього року, і для цього Кремль мав виконати три умови: повернути Україні полонених моряків, надати доступ комісару Ради Європи з прав людини до Криму і сплатити внески.

Це підтвердив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Час. Підсумки тижня" на "5 каналі".

Однак згодом, додав посол, Європа дала зрозуміти Росії, що повернутися вона може і без цих умов. Тому російська нота українському МЗС щодо моряків з'явилася не через рішення ПАРЄ повернути російську делегацію, а тому що спливав кінцевий термін, наданий Міжнародним трибуналом ООН, зазначив Кулеба.

"Просто так збіглося в часі, що в ніч з 24 на 25 червня якраз ухвалили цю резолюцію (про повернення Росії в ПАРЄ – ред.), а 25 спливав термін. Тому я підтверджую, що тема моряків в ПАРЄ лунала. Але я переконаний, що Росія не збиралася виконувати ці три вимоги, бо вони розуміли, що коаліція на їхню користь вже зайшла в такий стан, коли поверне їх без жодних поступок. Я думаю, сталося саме так", – сказав Кулеба.

Нагадаємо, що Росія як країна-окупант має бути максимально покарана за свої злочини, наголошує голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: