fbpx
Сьогодні
12:06 28 Чер 2019

Нігерські школярі платять за навчання пластиковими пляшками

Фото CNN

У нігерійському місті Лагос школа почала приймати пластикові пляшки в якості авансу за навчання дітей. Це стало можливо завдяки проекту екологічної некомерційної організації ACI.

Про це повідомляє CNN.

Щорічне навчання в закладі коштує 18 тисяч найр (близько 50 доларів), і багатьом місцевим жителям не вистачає грошей. 200 кілограмів пластикових пляшок оцінюються в 11 доларів – цим можна скоротити витрату на оплату за семестр вдвічі.

"Куратор моєї дочки познайомив мене з цією програмою в минулому році, і я приєдналася до цієї акції, тому що знала, що це позбавить мене від додаткових витрат на оплату школи. Програма дозволила мені витратити гроші на покупку шкільної сумки, нової пари сандалій і книг для дочки", – сказала одна з учасник проекту, мати чотирьох дітей.

Всього в Нігерії вже п'ять шкіл, які приймають пластикові пляшки в якості оплати за навчання. За словами засновника ACI Олександра Ахігбе, програма допомагає здобувати освіту понад тисячі учнів.

"Ми працюємо над жалюгідним станом навколишнього середовища Нігерії і одночасно покращуємо рівень освіти, дозволяючи платити пляшками за навчання. Батьки можуть економити для вирішення інших домашніх проблем", – зазначив він.

Нагадаємо, що у запорізькому супермаркеті збираються відкрити першу станцію з переробки відходів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: