fbpx
Сьогодні
18:20 23 Чер 2019

ЦВК повідомила, скільки виборців змінили місце для голосування

Фото unian

За даними Центральної виборчої комісії місце для голосування на позачергових парламентських виборах вже змінили 14,8 тис. осіб.

Про це повідомляє УНІАН.

За даними Державного реєстру виборців станом на 23 червня процедурою тимчасової зміни місця голосування скористались 14 тис. 833 українця, з яких 268 осіб – з окупованого Росією Криму, 4 тис. 371 – з Донецької області та 2 тис. 439 – з Луганської.

Більшість українців змінили місце голосування на Київ та Київську область – 2 тис. 848 та 1 тис. 432 осіб відповідно.

29 травня Центральна виборча комісія своєю постановою відмінила необхідність подання документів, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси.

Тепер, щоб скористатися цією процедурою, необхідно прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців, маючи при собі лише паспорт, та заповнити відповідну заяву. Тимчасово змінити місце голосування для участі в парламентських виборах українці можуть до 15 липня включно.

Бюлетень для голосування за мажоритарного кандидата особам, які змінили місце голосування, не видається, тому у день виборів така особа отримає лише один бюлетень – для голосування за політичні партії.

Нагадаємо, що ЦВК оскаржила рішення суду про реєстрацію Онищенка.

Раніше суд зобов'язав ЦВК зареєструвати Онищенка на вибори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: