fbpx
Сьогодні
16:32 23 Чер 2019

КиївПрайд-2019: як у Києві пройшов традиційний Марш рівності

Фото Reuters

У Марші Рівності в Києві взяли участь понад 8 тисяч людей. Водноча поліція повідомляє, що затриманих чи постраждалих немає, але активісти повідомляють, що є постраждалі з Маріуполя.

У неділю, 23 червня, в Києві пройшов Марш рівності — акція на підтримку рівних прав для лесбіянок, геїв, бісексуальних та трансгендерних людей (ЛГБТ) в Україні.

У Марші рівності взяли участь низка депутатів Верховної Ради і українських громадських діячів, а також депутат Європарламенту Ребекка Гармс, посол Канади в Україні Роман Ващук та інші. Було видно прапори Великої Британії, Польщі, Канади, Білорусі.

Київ Прайд 2019

Фото Reuters

Київ Прайд 2019

Фото Reuters

У Прайді взяла участь колона військових і волонтерів. Їх зібралося близько тридцяти осіб. В руках вони тримали картонні щити в кольорах державного прапора з написами "Захисти тих, хто захищає тебе", "Хоробрість не залежить від орієнтації" і "Доблесть не залежить від гендеру".

Київ Прайд 2019

Фото Reuters

Сергій Яровий заявив, що під час Маршу рівності у неділю ні постраждалих, ні затриманих немає. "Жодних заяв про постраждалих у нас на цю хвилину немає", – сказав Яровий. Стосовно вибуху в парку Шевченка, Яровий повідомив, що "хтось кинув петарду", але зазначив, що це рядова подія для таких масштабних масових заходів.

Київ Прайд 2019

Фото Reuters

"Під час проведення сьогоднішніх масових заходів жодного повідомлення про порушення в поліцію не надходило", – додав глава Національної поліції Сергій Князєв.

Київ Прайд 2019

Фото Reuters

Разом з тим, столичне метро відновило роботу в звичайному режимі після обмежень, які застосовувалися під час Маршу рівності.

Київ Прайд 2019

Фото Reuters

Однак, варто зазначити, що не все пройшло так чудово, як про це кажуть у поліції. Користувач Діана Берг написала у Фейсбуці пост, у якому вона розповідає про те, що її товариша із Маріуполя та його друга противники Маршу вистежили та здійснили акт насилля.

"Після прайду хлопці поїхали на Чернігівську та прямували до друзів, в яких вони зупинилися. Чотири чоловіка підбежали, спочатку заприскали газом, а коли Сергій впав, били ногами вчотирьох з криками "пі*араси", наостанок розірвавши на ньому футболку. Хлопці в шоці, але почуваються нормально, чекаємо поліцію", – зазначила Діана.

Нагадаємо, що адміністрація президента дала власний коментар щодо сьогоднішнього Маршу Рівності у Києві.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: