fbpx
Сьогодні
18:04 22 Чер 2019

КиївПрайд-2019: завтра у столиці України пройде Марш рівності

У Києві 23 червня відбудеться Марш рівності "КиївПрайд". 

"Уже протягом п'яти років "КиївПрайд" відомий багатьом як мирна правозахисна демонстрація, яка є реалізацією ЛГБТ-спільнотою права на мирні зібрання, свободи слова та самовираження. У цьому році основною темою "КиївПрайд" буде "Свобода. Єдність. Боротьба", головним гаслом – "Наша традиція – це свобода!", – повідомляють організатори.

Зазначається, що організатори разом із поліцією та міською адміністрацією роблять усе, щоб марш пройшов безпечно і успішно.

За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, до території, де проходитиме захід, поліція обмежить доступ – будуть встановлені пропускні пункти з металевими рамками.

За попередньою інформацією правоохоронців, очікується близько 10 тис. учасників акції.

Цьогоріч на Марші рівності у Києві вперше окремою колоною пройдуть ЛГБТ-військові. Про це повідомив колишній доброволець батальйону "Донбас" Віктор Пилипенко, передає Центр інформації про права людини.

Доброволець є організатором колони. За його словами, ідея окремої колони з'явилась після публічного камінг-ауту, який Віктор Пилипенко зробив минулого року.

"Після цього я створив групу у Facebook "Військові ЛГБТ та наші союзники", де зібрав усіх небайдужих ЛГБТ-ветеранів та інших, щоб про те, що ЛГБТ-люди воюють за конституційні права громадян України, знало якомога більше людей", – розповідає Пилипенко.

Для створення колони потрібно 15 людей. Вже зараз відомо, що у Марші рівності візьмуть участь військова трансґендерна дівчина і мама трансґендерного хлопця та ветерана Себастіана Романова.

"Мінімальна кількість людей у колоні – 15. Але сподіваємося, що зголоситься більше. На жаль, не всі військові ЛГБТ і союзники можуть нас підтримати своєю присутністю, адже більшість зараз перебуває в зоні ООС чи в інших містах", – додає колишній доброволець.

Зазначимо, що через проведення заходу з 22 червня 18:00 по 23 червня 18:00 тимчасово обмежать рух на деяких вулицях міста.

обмеження руху

Також буде внесено зміни у порядок роботи станцій метрополітену "Палац спорту", "Площа Льва Толстого" та "Театральна"

З 18:00 22 червня до закінчення роботи на вхід/вихід закриють станції метрополітену "Площа Льва Толстого", "Палац Спорту" та "Театральна" – станції працюватимуть тільки у режимі пересадочного вузла.

23 червня від початку роботи метрополітену до закінчення заходів закриють на вхід/вихід станції метрополітену "Площа Льва Толстого" і "Палац Спорту". Тож, електропоїзди проминатимуть ці станції без зупинок.

Нагадаємо, у Марші рівності у 2018 році взяло участь 3,5 тис. осіб. Акція проходила під гаслом "Країна вільних: будь собою!". До початку маршу в центрі Києва сталися сутички між поліцією та противниками ходу, а також між противниками та учасниками маршу. Унаслідок інциденту п'ятеро правоохоронців постраждали. Поліція затримала 57 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: