fbpx
Сьогодні
09:41 19 Чер 2019

Волкер заявив, що український народ вже не повернеться до "Російської імперії"

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер зазначив, що спроби Москви повернути Україну під свій вплив, зробити її частиною "Російської імперії" не матимуть успіху, оскільки цього вже не захоче український народ.

Про це передає "Укрінформ".

"Якщо Росія хоче, щоб Україна знову стала частиною російської сфери впливу, "Російської імперії", то я думаю, що ця можливість втрачена. Адже український народ вже ніколи не повернеться туди", – підкреслив він.

"Ми докладаємо значних зусиль, аби зберігати об'єднану й потужну західну політику. США та ЄС запровадили санкції, посилили їх. Ми зняли обмеження на постачання Україні летальної зброї", – додає Волкер.

Він також нагадав про виділення додаткової допомоги з боку США для України у сфері безпеки й оборони.

Також Волкер назвав Мінські угоди базою для збереження санкцій Євросоюзу. За його словами, єдине, що заважає угодам – відсутність політичної волі Росії виконувати їх.

"Дуже важливо, щоб Мінські домовленості зберігали свою чинність, оскільки найважливіше їхнє значення в тому, що Росія формально визнає територіальну цілісність України. Навіть якщо в реальному житті вона не робить цього", – підкреслив дипломат.

Нагадаємо, що вчора у Сенаті США підвели підсумки досягнень України за 5 років.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: