fbpx
Сьогодні
08:56 17 Чер 2019

Представники G20 уклали угоду про скорочення пластикових відходів у світовому океані

Угоду про скорочення пластикових відходів в світовому океані досягнуто в Японії міністрами охорони навколишнього середовища країн "великої двадцятки". Але виконувати його будуть добровільно.

Першу міжнародну угоду по скороченню пластикових відходів в світовому океані досягнуто в неділю, 16 червня, на зустрічі G20 в Японії, передає DW.

У договорі сформульовані загальні для всіх правила по боротьбі з пластиковим забрудненням, заявив міністр охорони навколишнього середовища Японії Йосіакі Харада після закінчення дводенної зустрічі, в якій брали участь його колеги з країн "великої двадцятки".

В угоді прописані конкретні заходи проти забруднення пластиковими відходами, передбачена підтримка інновацій в цій галузі і поліпшення наукових методів аналізу і спостереження.

Натомість, в японському відділенні Greenpeace заявили, що угода, досягнута на саміті G20 – лише перший крок до вирішення проблеми, недостатньо розраховувати тільки на добровільні дії. Необхідно прийняти обов'язкові для всіх правила по боротьбі з пластиковими відходами з чітко прописаними цілями та планом дій.

Нагадаємо, що "Велика двадцятка" ще вчора анонсувала, що збиралася узгодити питання щодо боротьби із забруднення океанів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: