fbpx
Сьогодні
15:36 14 Чер 2019

Спростовано версію про самогубство Івасюка

Київський науково-дослідний інститут судових експертиз здійснив експертизу щодо обставин смерті Володимира Івасюка і дійшов висновку, що композитор не міг його зробити чисто фізично.

Про це повідомляє Укрінформ.

Директор Київського НДІ судових експертиз Олександр Рувін розповів, що слідчий експеримент було здійснено в лісовому масиві, недалеко від місця, де у 1979 році було виявлено тіло потерпілого, в такий же час — місяць травень.

"Наші експерти проаналізували всі матеріали справи і підібрали схоже дерево – такої ж породи, подібного розміру — відповідної висоти, діаметру стовбура, розташування гілок… Одне слово, всі елементи були підібрані найближче до тієї ситуації, яка була тоді", – уточнив він.

За його словами, в процесі експерименту розглянули три ситуації.

"Першим вирішувалося питання, чи міг потерпілий сам залізти на дерево, на висоту гілки 1,7 метра, зав'язати вузол та вчинити самогубство. Другим – чи можливо інсценувати самогубство за допомогою підручних засобів — драбини, підставки тощо, хоча на тому місці нічого подібного виявлено не було. І третє — чи можливо провести інсценування самогубства без застосування цих підручних засобів", – сказав директор НДІ.

"Було встановлено, що зав'язати вузол та провести інсценування самогубства навіть дуже сильна фізично людина не змогла би. Очевидно, що їй для цього знадобилася б чиясь допомога", – у висновку говорить Рувін.

Композитора Володимира Івасюка, який зник 24 квітня 1979 року, знайшли повішеним 18 травня 1979 року у військовій зоні Брюховецького лісу неподалік Львова. Тоді слідство висунуло версію самогубства внаслідок психічного розладу, і справу було закрито за відсутністю складу злочину через два місяці – 18 липня 1979 року.

Раніше СБУ оголосила, що має докази причетності російських військових до збиття ІЛ-76.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: