fbpx
Сьогодні
16:42 10 Чер 2019

Адвокати готуються до нового суду через невиконання РФ рішення про звільнення моряків

При цьому адвокати переконані, що Росія виконає рішення трибуналу

Команда адвокатів українських моряків готова до судового процесу, який відбудеться у разі невиконання Росією рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права про звільнення моряків. Про це повідомив адвокат українських моряків Микола Полозов, передає РБК-Україна.

Полозов зазначив, що захисники моряків готові до негативного варіанту розвитку подій.

"Команда адвокатів готова і до негативного розвитку подій. Якщо РФ у порушення рішення трибуналу не звільнить їх, то наші адвокати готові як до слідчих дій, так і до судового процесу. Складно сказати, як влада РФ представляє цей процес, тому що по законодавству РФ суд повинен проходити на території окупованого Криму… Загальне число захисників наближається до 50-ти. При такому обсязі судовий процес може затягнутися", – пояснив адвокат. 

Однак, за його словами, адвокати українських моряків переконані, що Росія виконає рішення Морського трибуналу.

"Я сподіваюся, що все-таки російська влада виконає рішення міжнародного трибуналу. Питання, чи відбудеться це точно в строк або з якимось тимчасовим розривом, залишається відкритим. Але я переконаний, що українські моряки повернуться додому", – розповів Полозов.

Нагадаємо, на початку червня Міністерство закордонних справ України направило звернення до всіх міністрів закордонних справ з країн-партнерів із проханням тиснути на РФ для виконання рішення Міжнародного трибуналу в Гамбурзі зі звільнення українських кораблів і моряків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: