fbpx
Сьогодні
12:50 08 Чер 2019

ЄС посилить правила депортації біженців

Міністри внутрішніх справ країн ЄС домовилися про посилення правил депортації біженців. Таке рішення ухвалили міністри під час зустрічі в Люксембурзі в п'ятницю.

Про це передає  DW.

Так, тепер мінімальний термін утримання в депортаційній в'язниці становитиме три місяці, а максимальний – 6 місяців, у виняткових випадках може бути продовжений до року.

Відзначається, що неповнолітні або сім'ї з неповнолітніми дітьми будуть поміщатися в депортаційні в'язниці лише в разі крайньої необхідності.

За рішенням глав МВС країн ЄС, підставою для поміщення біженця в депортаційну в'язницю може стати загроза втечі або спроби мігранта запобігти його видворенню. Ще однією підставою надалі буде "загроза для громадського порядку, громадської або національної безпеки".

Повідомляється, що цей захід покликаний запобігти спробам відкинутих здобувачів притулку сховатися або перебратися в іншу країну ЄС. В якості крайньої міри передбачається можливість видворення таких мігрантів в "будь-яку безпечну третю країну".

Ці плани повинні бути затверджені Європарламентом.

В даний час спроби депортувати біженців часто закінчуються невдачею через відсутність у них документів країни походження, неможливості встановити громадянство мігрантів або незгоди країни походження на їх реадмісію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: