fbpx
Сьогодні
Фото, відео 22:54 08 Чер 2019

Під Слов'янськом відбувся фестиваль повітряних зміїв на честь льотчиків, які загинули у 2014 році

У селі Пришиб Слов'янського району Донецької області, на меморіалі "Скорботний Янгол", відбувся фестиваль повітряних зміїв.

Захід пройшов на місці, де був збитий розвідувальний літак Збройних сил України Ан-30Б у 2014 році бойовиками, повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Донецької ОДА.

На місці падіння літака АН-30Б біля встановленого пам'ятного знаку "Скорботний янгол" зібралися десятки людей: мешканці Слов'янська, Краматорська, Соледару, Святогірська, навколишніх селищ. Серед присутніх були військовослужбовці ЗСУ, представники громадських організацій та школярі.

Пришиб фестиваль повітряних зміїв

Пришиб фестиваль повітряних зміїв

"Я дуже вдячний організаторам та небайдужим громадянам, які прийшли до цього святого місця. Адже сьогодні ми вшановуємо пам'ять п'ятьох героїв, які поклали життя за свободу та незалежність нашої землі. Всі вони загинули, відводячи палаючий літак від житлових кварталів міста. Вічна пам'ять і шана героям!", – наголосив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

На честь загиблих льотчиків пролунали збройові залпи, присутні поклали квіти до меморіалу. У небі над Пришибом замайоріли 100 повітряних зміїв у знак подяки за героїчний вчинок українського екіпажу.

Пришиб фестиваль повітряних зміїв

Захід був організований Клубом підприємців Краматорська.

На Донеччині провели фестиваль повітряних зміїв

Понад сотню повітряних зміїв сьогодні запустили у небо поблизу села Пришиб, що у Слов'янському районі. Так люди вшанували пам'ять п'ятьох льотчиків, які загинули там у 2014 році. Організували фестиваль повітряних зміїв представники Клубу краматорських підприємців.

Posted by Суспільне Донбас on Saturday, June 8, 2019

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: