fbpx
Сьогодні
20:19 30 Тра 2019

На Луганщині школярі в прифронтовому селі відкрили кінотеатр

У прифронтовому селі Валуйське в Луганській області десятикласники відкрили літній кінотеатр.

Учні школи приготували проект і звернулися до міжнародних гуманітарних організацій, так як давно хотіли втілити свою мрію в реальність, пише  v-variant.com.ua.

Ініціативу школярів підтримали фінансові донори і нещодавно в Валуйському пройшов перший кінопоказ.

Один з ініціаторів відкриття кінотеатру – Станіслава – переселенка із захопленого бойовиками Луганська. До війни з батьками їй подобалося ходити в кіно. Після окупації рідного міста сім'я переїхала в Валуйске. До найближчого кінотеатру на підконтрольній Україні території понад 100 км.

"У нас дуже багато дітей, які народилися в період початку бойових дій і не знають, що таке поїхати в місто, сходити в кінотеатр або зоопарк. Навіть не знають, що таке кінотеатр. Всі дуже сильно раді і дуже сильно хотіли, щоб з" з'явилося щось, куди можна було б прийти з друзями, відпочити", – розповіла школярка.

Свій проект школярі відправили на конкурс в Агентство ООН у справах біженців. І незабаром його підтримали.

"Зробили запит в рамках цього проекту на м'які стільці, лавки, ноутбук, звуко- акустичну апаратуру і проектор з екраном для демонстрації фільмів. Буквально за тиждень все це було закуплено. І дуже радий, що ми встигли до 1 червня, до Дня захисту дітей", – додав координатор гуманітарної місії "Пролісок" Євген Каплін.

На відкриття літнього кінотеатру в Валуйському витратили близько $ 5 тис. Школярі вже вирішили взимку перевести його в сільський клуб, щоб він далі працював.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: