fbpx
Сьогодні
10:28 24 Тра 2019

Зеленський обговорив з головою Закарпатської ОДА ситуацію з паводками

Фото АПУ

Президент України Володимир Зеленський зателефонував у четвер, 23.05 виконувачу обов'язків голови Закарпатської облдержадміністрації Ярославу Галасу у зв'язку із паводками на Закарпатті.

Про це повідомляє прес-службу ОДА.

Галас доповів про ситуацію по районах області в басейні річок Ужа, Тиси і Боржави повідомив про підтоплення дворів та сільськогосподарських угідь, а також про зруйновані укріплення берегів. Також розповів про пошуки дитини, яка впала у річку.

"Більш повна картина щодо руйнівних наслідків стихії буде відома наступного тижня, одразу після того, як комісії по районах проведуть інвентаризацію й оцінять завдані збитки. Однак уже зараз зрозуміло, що Закарпаттю доведеться звертатися до Кабінету Міністрів України з проханням виділити області з резервного фонду кошти для ліквідації наслідків негоди", – сказав Галас.

У свою чергу президент доручив облдержадміністрації тримати ситуацію під контролем і запевнив, що у випадку необхідності готовий особисто прилетіти на Закарпаття, щоб проконтролювати ліквідацію наслідків паводка.

Нагадаємо, зранку 24 травня у Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що у західних областях України внаслідок паводків пошкоджено кілька десятків будинків. Закарпатська область постраждала найбільше – станом на 7:00 24 травня залишаються підтопленими 23 житлові будинки. Також водою зруйновано міст місцевого значення на Закарпатті та пошкоджено ще 150 мостових переходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: