fbpx
Сьогодні
15:50 22 Тра 2019

У Зеленського відреагували на провал голосування президентського закону про вибори

Радник президента і його представник у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що народні депутати провалили домовленості з Володимиром Зеленським.

У кулуарах парламенту він сказав журналістам, що перші два провалені законопроекти щодо виборів – це був крок Зеленського назустріч і спроба "витягнути Україну з мажоритарного підходу", хоч і не найкраща, передає УП.

"Ми за Виборчий кодекс, ми за відкриті списки", – сказав він і додав, що "великого бажання" ухвалити виборчий кодекс не побачили.

"Я сподіваюся, що ще є час для того, щоб ми спробували з Верховною Радою поспілкуватися і запропонувати громадянам нову якість політики…", – сказав Стефанчук.

"Вчора під час спілкування було досягнуто саме такого компромісу, який сьогодні був внесений у залу. Компромісу не дотрималися", – заявив він.

"Я думаю, що буде ще проведено окремі консультації чи переговори, але сьогодні ми стали свідками того, що поки розмова нам не вдається", – сказав представник президента у парламенті.

На запитання, чи парламентські вибори будуть за старим законом, він відповів: "Ми зацікавлені: новий виборчий кодекс, відкриті списки, вибори за новим законом зі змішаною системою. Про це були домовленості".

"Єдине що: домовленості були, що технічно не встигають пропрацювати систему відкритих списків – було запропоновано не найкраще, на мою думку, рішення: закриті списки навіть не було включено", – заявив Стефанчук.

Руслан Рябошапка

Заступник глави адміністрації президента Руслан Рябошапка заявив, що позачергові вибори до Верховної Ради пройдуть за старим законодавством, тобто за змішаною виборчою системою.

Про це він сказав журналістам в кулуарах парламенту в середу, передає Інтерфакс-Україна.

"Позачергові вибори очевидно будуть проходити за тим законом, який є сьогодні чинним: половина парламенту обиратиметься за партійними списками, а інша половина – за мажоритарною системою", – розповів Рябошапка.

Відповідаючи на питання, чи є ще варіанти змінити закон про парламентські вибори, представник АП сказав: "Якщо сьогодні до кінця дня візьмуть законопроект (про внесення змін до закону про вибори), тоді варіанти є".

За його словами, указ президента про розпуск парламенту і дострокові вибори вже підписаний, але ще питання в тому, коли він буде оприлюднений.

Раніше повідомлялося, що Рада відмовилась розглядати законопроекти Зеленського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: