fbpx
Сьогодні
16:38 21 Тра 2019

ЗМІ назвали основних претендентів на посаду глави АП, йде боротьба між Коломойським і "кварталівцями"

Фото АПУ

Всупереч очікуванням президент України Володимир Зеленський не призначив у перший день главу своєї Адміністрації. На даний момент він не провів ще жодного офіційного призначення, хоча вже добу є главою держави.

Як повідомляють джерела в команді президента, головна проблема з призначенням глави АП пов'язана з протистоянням двох груп в оточенні Зеленського – його друзів по Кварталу і людей, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським, передає strana.ua.

Останній бачить главою АП юриста Андрія Богдана, який був одним з керівників штабу Зеленського на виборах, а раніше був адвокатом Коломойського.

У той же час, "кварталівці" просувають альтернативу – Івана Баканова або Сергія Шефіра – давніх соратників і друзів Зеленського. Проти те, щоб йти назустріч кадровим побажанням Коломойського висловлюється кілька аргументів. Перш за все, це позиція США і ЄС, які виступають проти призначення на ключові посади людей, близьких до Коломойського і проти поступок йому по Приватбанку.

Відлуння цих настроїв можна було почути в інтерв'ю адвоката Трампа Рудольфа Джуліані, де він назвав Коломойського "корумпованим олігархом".

Крім того, Богдан підпадає під закон про люстрацію, що також є додатковою проблемою при призначенні.

У той же час, за даними джерела, Коломойський наполягає на кандидатурі Богдана, в іншому випадку погрожуючи відмовою у підтримці "Слуги народу" на виборах. Саме з цим і пов'язана затримка з призначенням.

Прес-секретар Володимира Зеленського Ірина Побєдоносцева повідомила "Країні", що призначення глави Адміністрації президента України відбудеться в самий найближчий час. Точний термін вона назвати не змогла.

"Главу АП призначать на днях", – повідомила Побєдоносцева. При цьому вона відмовилася називати можливі кандидатури на цю посаду.

"Не можу сказати, хто стане главою АП. Все дізнаєтеся скоро з указу президента", – повідомила Ірина Побєдоносцева на питання "Країни".

Раніше ЗМІ розповіли, хто може очолити СБУ при Зеленському.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: