fbpx
Сьогодні
11:46 20 Тра 2019

"Найперше завдання - припинення вогню на Донбасі": Зеленський заявив про готовність переговорів

Фото Reuters

Новобраний президент Володимир Зеленський під час своєї промови зазначив, що найперше завдання для українців – припинення вогню на Донбасі.

"Згадайте будь ласка збірну Ісландії з футболу на чемпіонаті Європи, коли дантист, режисер, пілот, студент і прибиральник билися і захищали честь своєї країни. І зробили це, хоча ніхто не вірив", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що саме таким є шлях українців. "Ми повинні стати ісландцями у футболі, ізраїльтянами в обороні рідної землі, японцями у технологіях, швейцарцями в умінні щасливо жити одне з одним, незважаючи на будь-які розбіжності", – каже новообраний президент України.

Зеленський наголосив, що найперше завдання – це припинення вогню на Донбасі. "Мене часто питали: а на що ви готові заради припинення вогню", – каже Зеленський. – "Дивне питання. А на що готові ви, українці, заради життя близьких вам людей? На що? Можу запевнити, задля того, щоб наші герої більше не гинули, я готовий на все".

Зеленський додав, що він точно не боїться приймати складні рішення, готовий втрачати власну популярність та рейтинги, і за потреби готовий без вагань втратити свою посаду, щоб тільки настав мир.

"Не втрачаючи наші території. Ніколи", – зазначив Зеленський.

"Історія несправедлива, це правда. Не ми почали цю війну. Але нам цю війну закінчувати", – наголосив новообраний президент.

зеленський

Фото Reuters

Зеленський заявив про готовність переговорів.

"Заради миру, на втрачаючи наші території. я готовий на все: я готовий втрачати свою популярність і я без вагань готовий заради цього втратити свою посаду", – заявив Зеленський..

"І ми готові до діалогу. Не ми почали цю війну, але нам цю війну закінчувати", – сказав Зеленський.

Втім, потім він почав розмовляти російською мовою.

"Я уверен, что для начала этого диалога главной задачей должно стать возвращение всех украинских заложников", – заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: