fbpx
Сьогодні
11:26 16 Тра 2019

Вакарчук йде в Раду і представив перших осіб своєї партії "Голос"

Лідер гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук презентував команду своєї партії Голос, з якою піде на парламентські вибори партії.

Список до виборів партія планує сформувати після відкритого обговорення на з'їзді.

Наразі до команди "Голосу" увійшли:

  • Юлія Клименко, екс-заступниця міністра економіки
  • Ярослав Юрчишин, екс-голова правління антикорупційної організації Transparency International Україна
  • Юрій Соколов, доктор, кардіохірург
  • Андрій Шараскін, актор, режисер та командир роти, яка захищала Донецький аеропорт
  • Соломія Бобровська, громадська активістка, волонтерка, в. о. голови Одеської ОДА у 2016-2017 роках.

У прес-релізі прес-служби партії йдеться, що політсила "не братиме жодної копійки в олігархів, а фінансуватиме її прозорий бізнес і прості українці".

Зараз партія перебуває у процесі реєстрації.

Вакарчук закликає українців приєднуватися до команди "Голосу", зареєструвавшись волонтером на сайті GolosZmin.org.

Головним координатором партії називають колишню заступницю міністра економіки Юлію Клименко. Раніше ЗМІ інформували, що вона є керівником передвиборного штабу, але журналісти помилилися. "Штабу, як такого, у нас немає. Клименко – одна з головних координаторів", – зазначало джерело.

Другий координатор партії Голос і своєрідний HR-агент списку партії – відомий антикорупційний активіст, виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин. У коментарі LIGA.net Юрчишин підтвердив свою участь в проекті музиканта, але до офіційної презентації Голоси відмовився від більш повного коментаря. "Я вже певний час коммуніцірующіх з Вакарчуком. Власне, про саму логіку потрапляння в політику", – сказав Юрчишин в коментарі одному з телеканалів тиждень тому.

Вакарчук і політика

З середини літа 2018 року до січня 2019 року музикант ухилявся від прямої відповіді на питання, чи планує балотуватись на посаду президента України.

А коли Вакарчук врешті заявив, що не братиме участі у президентських виборах 2019 року, то натякнув на свою можливу участь у парламентській передвиборчій боротьбі.

"Разом з моєю командою я працюватиму над тим, щоб проєвропейські сили перемогли", – сказав пан Вакарчук у відео на Facebook.

"Я працюватиму над тим, щоб привести у владу якомога більше молодих професіоналів – людей майбутнього, тих, для кого справедливість і державні інтереси – понад усе".

Святослав Вакарчук вже був депутатом. Восени 2007 року він пройшов до парламенту за списком "Нашої України – Народної самооборони".

У Верховній Раді пан Вакарчук входив до складу комітету з питань свободи слова та інформації. За час роботи він не вносив законопроектів, але запропонував дві правки.

Через рік роботи, у грудні 2008 року, Святослав Вакарчук склав депутатські повноваження.

Тоді він заявив, що отримав важливий досвід, але "політична боротьба стала самодостатньою, вона фактично втратила якусь ціль та стала боротьбою заради боротьби".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: