fbpx
Сьогодні
23:52 14 Тра 2019

Вийшов офіційний трейлер біографічного фільму про Василя Стуса "Заборонений"

У вівторок, 14 травня, вийшов офіційний трейлер біографічного фільма про українського поета Василя Стуса — "Заборонений".

Режисером байопіка став Роман Бровко, а головну роль зіграв Дмитро Ярошенко. Крім того, на екрані можна буде побачити акторів Віталія Салія, Олега Масленнікова, Євгенію Гладій, Карину Шереверову, Діану Розовлян.

Фільм було створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Картина зі слоганом "Усі, хто проти терору, встаньте!" вийде в прокат на широкі екрани 5 вересня, у річницю загибелі поета.

За сюжетом, події відбуваються у 1965 році. Молодий поет Василь Стус не може миритися з безправним становищем українців у Радянському Союзі та кидає виклик тоталітарній системі. Він говорить про те, про що мовчать мільйони. Незважаючи на постійний тиск і погрози, Стус не припиняє боротьбу навіть у засланні.

Заборонений

"Фільм про Василя Стуса – видатного поета, непересічну особистість, борця за незалежність України у XX столітті – викликав неабиякий інтерес у всіх ще на етапі створення. Нарешті український глядач побачить картину і зможе скласти власне враження про фільм, який бурхливо обговорювався і є дуже очікуваним", – сказав очільник Держкіно Філіп Ільєнко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: