fbpx
Сьогодні
14:28 10 Тра 2019

Завершилось слухання морського трибуналу ООН у справі про моряків

 Слухання Міжнародного трибуналу з морського права у справі українських моряків у Гамбурзі сьогодні оголошені завершеними.

Про це заявив голова трибуналу Пак Чжин Хьон, передає УНН.

"Тепер слухання закриті", – сказав голова.

Слухання тривали дві з половиною години – з 11:00 до 13:00 за київським часом з перервою у півгодини. На них виступили юрист Джонатан Гімблет і професор Фред Соунс, а також заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

Крім того, українську позицію представили юрист Марни Чик і професор Жан-Марк Тювенін. 

Під час виступу Зеркаль звернулася до міжнародного трибуналу з проханням застосувати тимчасові заходи, які вимагають, щоб Росія негайно звільнила військово-морські кораблі України та членів їх екіпажів і повернула їх в Україну.

"Трибунал тепер піде на нараду. Дата винесення рішення в цьому випадку попередньо встановлена на суботу, 25 травня 2019 року. Сторони будуть завчасно проінформовані про будь-які зміни цієї дати. Відповідно до звичайної практики я прошу Агента люб'язно залишатися в розпорядженні Трибуналу, з тим, щоб надати будь-яку додаткову допомогу та інформацію, які можуть йому знадобитися під час обговорення до винесення рішення", – сказав голова.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: