fbpx
Сьогодні
12:50 10 Тра 2019

Морський трибунал ООН може винести рішення без участі РФ

У МЗС підкреслили, що відмова РФ брати участь у слуханнях розчаровує

Відсутність російської сторони на слуханнях Міжнародного морського трибуналу у справі українських моряків не має перешкоджати правосуддю. Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль під час Трибуналу з морського права, передає РБК-Україна.

Вона заявила, що відмова російської сторони брати участь у слуханнях викликає розчарування.

"Рішення РФ не брати участь у слуханні стало несподіванкою для України, оскільки Російська Федерація взяла участь у підготовчому телефонному дзвінку з президентом трибуналу 23 квітня 2019 року. Рішення Росії не брати участі у усних слуханнях викликає розчарування", – зазначила Зеркаль.

Вона також наголосила, що раніше Морський трибунал мав можливість призначати тимчасові заходи проти Росії без її участі у слуханнях.

"Рішення Росії не брати участь у слуханнях не може перешкоджати Україні у справедливості та правосудді. Як зазначив трибунал у справі, він має забезпечити, щоб інша сторона не була поставлена у невигідне становище через неявку Російської Федерації", – додала замглави МЗС.  

Нагадаємо, раніше Зеркаль заявила, що питання звільнення захоплених РФ українських моряків і повернення трьох військово-морських судів є невідкладним.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: