fbpx
Сьогодні
14:43 10 Тра 2019

Суд заборонив Ірині Луценко виступати на погоджувальній раді парламенту

Окружний адмінсуд м. Києва визнав протиправним надання слова представнику президента у Верховній Раді на засіданнях погоджувальної ради депутатських фракцій.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адмінсуду.

Суд визнав протиправними дії спікера парламенту з надання представнику президента слова для виступу на засіданнях Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) у період  з 5 лютого 2018 року до 8 квітня 2019 року, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення ухвалено у справі за позовом народного депутата від фракції "Батьківщина" Сергія Власенка до голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

Наголошується, що мотивом для ухвалення Окружним адміністративним судом міста Києва такого рішення стало те, що відповідно до закону України "Про регламент Верховної Ради України" не передбачено надання на засіданнях погоджувальної ради слова для виступу представнику президента України.

У прес-службі зазначають, що у задоволенні решти позовних вимог було відмовлено. Позивач просив суд визнати протиправними дії голови парламенту з самовільного надання слова для виступу представнику Президента України на засіданнях погоджувальної ради та включення такого виступу до порядку денного. Також Сергій Власенко просив суд зобов'язати спікера утриматись у подальшому від аналогічних дій та дотримуватись норм Конституції України й Регламенту Ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: