fbpx
Сьогодні
11:02 09 Тра 2019

У Києві проходить акція "Безсмертний полк": деталі, фото, інформація про сутички

У марші беруть участь близько 1 тисячі осіб

У Києві почалася акція "Безсмертний полк", присвячена Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Про це повідомляє РБК-Україна.

У марші від Арсенальної площі до меморіалу Вічної слави беруть участь близько тисячі осіб. Вони тримають в руках портрети ветеранів Другої світової війни і квіти. Присутні скандують "Спасибо деду за победу" і співають фронтові пісні.

Периметр проведення маршу охороняє поліція і бійці Національної гвардії.
Людей, які прийшли із забороненою символікою тоталітарних режимів, на акцію не пускають. Щодо них оформляють адміністративні протоколи.

Марш очолюють народні депутати Вадим Новинський, Євген Мураєв, Юрій Бойко і Нестор Шуфрич.

Перед початком акції "Безсмертний полк" поліція затримала одну з організаторів акції, мати загиблої екс-нардепа "Партії регіонів" Олену Бережну. Жінка намагалася пройти на периметр проведення маршу із забороненою символікою.

мати загиблої екс-регіоналки Ірини Бережної Олену Бережну

Фото Obozrevatel.ua

Одного учасника акції намагалися затримати через зображення георгіївської стрічки на портреті, який чоловік ніс у руках.

Забезпечують правопорядок під час маршу близько 2 тисяч правоохоронців – приблизно стільки ж, як минулого року.

Був на акції і плакат подяки американському президенту.

"Сьогодні вийшов подякувати за перемогу учаснику Другої світової війни Рональду Рейгану. За те, що він розумів, що у війні було два винуватця, два нелюдських тоталітарних режими – комунізм і нацизм, і поки залишається другий – це величезна небезпека для всього світу. Напевне, саме він із західних політиків виніс найбільше правильних висновків з Другої світової війни і доклав багато зусиль, щоб відправити радянський союз на звалище історії. За часи його президентства створено світову антикомуністичну коаліцію, наслідком роботи його адміністрації став розвал імперії зла, завдяки чому народи країн радянського блоку, зокрема і українці отримали свободу. Я щиро вдячний за те, що завдяки Рейгану та всім, хто наближав перемогу цивілізованого світу у холодній війні наше покоління може жити у вільній і демократичній країні", – пояснив автор плакату активіст Павло Островський.

Він  розповів, що один з пенсіонерів намагався вихопити плакат і зміг відірвати шматок.

У той же час, на Софійській площі в центрі Києва проходить акція, організована Радикальною партією Олега Ляшка з нагоди Дня перемоги.

Як передає "Інтерфакс-Україна", на Софійській площі зібралося близько 200 чоловік. Багато учасників заходу прийшли з фотографіями українських бійців, які загинули на Донбасі через агресію РФ.

В акції беруть участь народні депутати з фракції Радикальної партії на чолі з Ляшком.

Багато учасників заходу тримають українські державні прапори.

Після невеликого мітингу біля пам'ятника Богдану Хмельницькому учасники акції проведуть ходу до Алеї Героїв Небесної Сотні.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: