fbpx
Сьогодні
16:37 06 Тра 2019

Новим командувачем ООС став генерал Сирський

Сьогодні, 6 травня президент Петро Порошенко оголосив про заміну командувача Об'єднаних сил на Донбасі – замість Сергія Наєва, який командував Операцією від самого її початку навесні 2018 року, новим командиром українських бійців безпосередньо на фронті стане Олександр Сирський.

Тепер саме він керуватиме діями українських військових та інших силовиків на лінії фронту на Донбасі, де п'ятий рік тривають бойові дії (президент Петро Порошенко у понеділок розповів, що "за час російської агресії на Донбасі ми втратили 2973 українських воїна з усіх силових відомств").

"Прийняв рішення призначити на посаду Командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського. Він пройшов усі командні посади, від командира взводу до заступника начальника Генерального штабу ЗСУ", – повідомив Президент.

До війни у Донецькій та Луганській областях україни – у 2000-х роках – командував 72 бригадою.

А безпосередньо перед початком конфлікту на Донбасі був першим заступником начальника Головного командного центру ЗСУ.

З початком бойових дій Олександр Сирський був начальником штабу АТО.

Варто відзначити, що у 2015 року Сирський займав посаду начальника штабу – першого заступника керівника Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Був одним з головних командирів сил АТО під час боїв за Дебальцеве взимку 2015 року, був причетний до керування боями у Вуглегірську, селі Рідкодуб та невдалої спроби відбити Логвинове.

За бої на Дебальцевському плацдармі Олександр Сирський нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІI ступеня й згодом отримав звання генерал-лейтенанта.

Минув рік, як було змінено формат АТО на ООС. Управління ЗСУ та інших військових формувань і правоохоронних органів, залучених до виконання завдань, було покладено на Командувача Об'єднаних сил. Рік тому на цю посаду був призначений генерал-лейтенант Сергій Наєв. Дякую генералу та усім військовослужбовцям, які залучалися до участі в ООС, за мужність, рішучість та стійкість.За пропозицією Міністра оборони та начальника Генштабу ЗСУ передбачена ротація керівництва ООС. Тож прийняв рішення на посаду Командувача ООС призначити генерал-лейтенанта Олександра Сирського. Він пройшов усі командні посади, від командира взводу до заступника начальника Генерального штабу ЗСУ. Вітаю Олександра Станіславовича з почесною і відповідальною посадою. Бажаю вміло застосувати досвід в ім'я України та українського народу! Слава Україні!

Posted by Петро Порошенко on Monday, May 6, 2019

Сегодня с участием Верховного Главнокомандующего в штабе ООС пройдёт важное назначение – новым командующим ООС будет…

Posted by Юрий Бутусов on Monday, May 6, 2019

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: