fbpx
Сьогодні
Фото 17:18 05 Тра 2019

Завод Ріхерта у Києві перетворять на громадський простір

Архітектурна студія SHOVK розробила концепцію громадського простору на території заводу Ріхерта, що на вулиці Кирилівській на Подолі.

Автори проекту наголошують, що таким способом можна уберегти пам'ятки архітектури від руйнування.

"Будемо переконувати забудовників, що такий об'єкт суттєво підвищить цінність їх квадратних метрів, а також стане найпотужнішою брендотворчою фішкою, набагато більш ефективною ніж пародія на Ейфелеву вежу у дворі, наприклад", – пише співзасновник проекту Антон Вергун у дописі на Facebook.

Як пропонують використовувати територію заводу

За його словами, завод Ріхерта може стати громадським, культурним, рекреаційним, інфраструктурним центром у складі житлових комплексів, які будуються неподалік.

Громадський простір може стати місцем проведення фестивалів, ярмарків, концертів та інших культурних заходів.

Поряд із цим це може бути спокійне місце, де люди можуть розслабитися, поспілкуватися, позайматися спортом, організувати пікніки або просто провести час із рідними та близькими.

Головною метою використання території є універсальність і адаптивність потенційного простору.

Пивний завод побудував купець Михайло Ріхерт у 1892-95 роках. Зараз будівля перебуває в напівзруйнованому стані, обвалилося багато міжповерхових перекриттів.

Тенденція використовувати старі будівлі для перетворення їх на сучасний та багатофункціональний громадський простір набирає популярності в Україні.

Нагадаємо, що у Києві з'явиться мережа станцій прокату спорядження для водних видів спорту.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: