fbpx
Сьогодні
12:07 05 Тра 2019

Луценко не тільки не звільнив ГПУ від політичного впливу, а й примножив його, - Горбатюк

Юрій Луценко прийшов до ГПУ не як працівник прокуратури, не як юрист, а як представник політичних сил.

Про це заявив керівник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк в інтерв'ю для espreso.tv.

"Найголовніше його завдання мало бути – звільнити прокуратуру від будь-якого зовнішнього впливу. Якби він це зробив, то, попри відсутність юридичних знань, це була б його велика заслуга. Але він, на мою думку, не тільки цього не зробив, а й примножив такий вплив", – наголосив Горбатюк.

За його словами, у першу чергу це стосувалося економічних та корупційних розслідувань, там де слідчі збирали докази стосовно винуватості особи для завершення. Там, не читаючи матеріали провадження, заявлялася постанова або заступника генпрокурора, або генерального прокурора, і справа передавалася до інших підрозділів.

"Зокрема, така ситуація зі справою за підозрою Олени Лукаш. У лютому 2017-го слідчі прокурори готові були вже направляти обвинувальний акт до суду за звинуваченням у розтраті коштів державного бюджету на суму понад 2,5 мільйона гривень. Але справа була фактично заблокована зусиллями заступника генпрокурора і генерального прокурора. І до сьогодні справа до суду так і не попала. І таких випадків, тільки стосовно нашого управління, понад 50. Тобто, не вивчаючи матеріалів провадження, просто робиться висновок, що начебто розслідування неефективне, навіть там, де зібрано докази для повідомлення про підозру, де слідчі стукаються до заступників генпрокурора та самого генпрокурора у тих справах, де саме вони мають підписувати підозру, пишуть скарги на бездіяльність і відсутнє абсолютно реагування. Знову ж таки, ми не знаємо, чому такі рішення приймалися. Можемо припускати, що це було, в тому числі, і на прохання якихось політичних сил, політичних знайомих, друзів і так далі", – розповів Горбатюк.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: