fbpx
Сьогодні
11:21 02 Тра 2019

В МВС розповіли про ситуацію в Одесі на річницю подій 2 травня

Одеса 2 травня 2014 року

У четвер, 2 травня, виповнюється п'ять років від дня трагічних подій в Одесі, коли в травні 2014 року в ході масових заворушень за участю проукраїнських і проросійських активістів загинули 48 осіб.

В Одесі біля Будинку профспілок станом на 10:00 ситуація спокійна, правопорушень не було, на місці працюють правоохоронці.

Про це сказав журналістам в Одесі перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

"На дану хвилину у нас все спокійно, люди приходять — кладуть квіти. Ми розуміли всі виклики, які можуть бути, тому заздалегідь організували роботу одеської поліції. Крім того, ми привели додаткові сили та засоби Національної гвардії, патрульної поліції для того, щоб ми організували роботу. З 7 ранку взяли під охорону це місце, працювали вибухотехніки, повністю обстежили місце", — сказав Яровий.

З його слів, наразі в штатному режимі правоохоронці виконують свої обов'язки.

"В той самий час ми готові до проблем, які будуть виникати, позаштатних ситуацій. Всі ці питання обговорювали при плануванні сьогоднішніх заходів", — зазначив за глави МВС.

На питання про те, чи надходили до одеської поліції повідомлення щодо "замінування" будинку профспілок, він заявив, що таких не було.  

"Ми задіяли 2,5 тис. правоохоронців, тому що розуміємо, що це — трагічний день, і деякі сили будуть намагатись дестабілізувати ситуацію. Ми враховуємо всі ймовірні виклики, які можуть бути", — додав він.

Заворушення 2 травня 2014-го почалися в центрі Одеси з протистояння між "антімайданівцями", які закликали до федералізації регіону, та противниками таких ідей. Першою жертвою в той день став "євромайданівець", десятник одеського Правого сектора Ігор Іванов – він отримав смертельне вогнепальне поранення в ході зіткнень на вулиці Дерибасівській та Грецькій площі. Незабаром після цього епіцентр подій перемістився на Куликове поле, де було розташоване наметове містечко "антимайдану".

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: