fbpx
Сьогодні
11:18 26 Кві 2019

На шахті окупованої Луганщини стався вибух: 3 загиблих, доля 14 гірників невідома

Фото "Главком"

Вчора, сталася трагедія на шахті «СХІД-КАРБОН» в окупованій частині Луганській області. На сьогоднішній день, доля гірників 14 гірників невідома. Тіла трьох шахтарів підняті на поверхню.

Про це повідомляє представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

Вчора, 24 квітня на шахті «СХІД-КАРБОН» селище Юр'ївка, Лутугинський р-н стався потужний вибух. У шахті на момент аварії перебувало 20 осіб. Троє гірників вийшли на поверхню, ще тіла трьох гірників дістали рятувальники, доля 14 шахтарів залишилося невідомою.

Інформацію по даній трагедії НВФ «ЛНР» зробило закритою.

Вибух стався через перевищення концентрації і скупчення газу-метану в гірничій виробці, де проводилися роботи з видобутку вугілля. 14 гірників залишаються заблокованими в гірничій виробці, зв'язку з ними немає.

На шахті розроблялися пласти h9 і h7, вугілля марки К (коксівне) і ОС (пісне-спекающиеся). Даний вугілля поставлялося на металургійні комбінати в м.Алчевськ і м.Єнакієве.

ИНФОРМАЦИЯ ПРО ЧП В ЛУГАНСКОЙ ОБЛАСТИ (ОРЛО) НА ШАХТЕ «СХІД-КАРБОН». Вчера, произошла трагедия на шахте «СХІД-КАРБОН»…

Posted by Павел Лисянский on Friday, April 26, 2019

Протягом 25.04 були ще два менш сильні вибухи, що не дало місцевим рятувальникам впорається з аварією та НВФ «ЛНР» змушене було звернутися за допомогою до МНС Росії.

На сьогоднішній день, доля 14 гірників залишається невідомою.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: