fbpx
Сьогодні
22:26 18 Кві 2019

У РНБО склали протокол доручень щодо Приватбанку

Президент України Петро Порошенко за підсумками засідання Ради Нацбезпеки України закликав скласти протокол доручень з відповідними пропозиціями до Мінфіну, Нацбанку, Мін'юсту, СБУ та МЗС.

Про це заявив під час засідання РНБО Президент України Петро Порошенко, передає УНН.

"На підставі обговорення я прошу скласти протокол доручень за підсумками сьогоднішнього заходу і сьогодні ж його розписати. Я вношу такі пропозиції: Національному банку — звертаємось з проханням забезпечити безперебійну роботу всіх філіалів ПриватБанку й укомплектувати їх необхідною готівкою. Не допустити збоїв функціонування", – сказав Президент.

Порошенко також закликав Міністерство фінансів проаналізувати ризики і загрози, пов'язані з можливим виконанням рішення, якщо воно вступить в силу, Окружного адміністративного суду Києва, прорахувати можливі збитки державі.

"Я підтримую пропозицію міністра юстиції, прошу звернутись з проханням, в даному випадку ми не маємо юрисдикцію на діяльність незалежного органу ВККСУ, але, підтримуючи пропозицію міністра юстиції, звертаємось з проханням прискорити кваліфікаційне оцінювання, в тому числі в частині доброчесності з залученням, якщо буде потрібно, громадських активістів, для того, щоб перезапустити Окружний адміністративний суд міста Київ і забезпечити, щоб нарешті він пройшов судову реформу", — сказав Президент.

"Звертаюсь з проханням до СБУ: оцінити після завершення всіх необхідних судових процедур можливості і підстави для вивчення можливості порушення кримінальної справи за ознаками неправосудного рішення, яке було здійснене суддями, які винесли рішення, не втручаючись в аналіз цього рішення по суті", — додав він.

Порошенко закликав також міністра закордонних справ України проінформувати фінансових партнерів держави, зокрема ЄБРР та МВФ, щодо деталей зазначеної справи.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: