fbpx
Сьогодні
16:58 15 Кві 2019

У Таджикистані вперше відбудуться Дні українського кіно

У Таджикистані вперше пройдуть Дні українського кіно, подію відкриє стрічка Сергія Параджанова «Тіні забутих предків».

Про це повідомляється на сторінці Державного агентства України з питань кіно в Facebook.

Захід відбудеться в Душанбе.

«З 19 по 22 квітня в кінозалі студії "Таджикфільм" глядачі побачать шість сучасних українських стрічок різних жанрів, чотири з яких були створені за підтримки Держкіно: історичну драму Зази Буадзе "Червоний" за однойменним твором Андрія Кокотюхи, музичну комедію про львівських батярів "Шляхетні волоцюги" режисера Олександра Березаня, перше українське фентезі про супергероїв "Сторожова Застава" режисера Юрія Ковальова та повнометражну анімаційну стрічку "Микита Кожум'яка" від студії Panama Grand Prix. Також будуть представлені фільм Ахтем Сеітаблаєв "Хайтарма" про депортацію кримськотатарського народу та кримінальна комедія Олега Борщевського "Dzidzio Контрабас"», – йдеться в повідомленні.

Дні українського кіно у Таджикистані

У Таджикистані вперше пройдуть Дні українського кіноЗа підтримки Державного агентства України з питань кіно в столиці Республіки Таджикистан, місті Душанбе, вперше пройдуть Дні українського кіно. Український кіномарафон у Душанбе відкриє фільм, що став одним із шедеврів світового кінематографа, – стрічка Сергія Параджанова «Тіні забутих предків».З 19 по 22 квітня в кінозалі студії «Таджикфільм» глядачі побачать шість сучасних українських стрічок різних жанрів, чотири з яких були створені за підтримки Держкіно: історичну драму Зази Буадзе Червоний за однойменним твором Андрія Кокотюхи, музичну комедію про львівських батярів Шляхетні волоцюги режисера Олександра Березаня, перше українське фентезі про супергероїв Сторожова Застава режисера Юрія Ковальова та повнометражну анімаційну стрічку Микита Кожум'яка від студії Panama Grand Prix. Також будуть представлені фільм Axtem Seitablaiev «Хайтарма» про депортацію кримськотатарського народу та кримінальна комедія Олега Борщевського Dzidzio Контрабас. Крім того, під час фестивалю українські продюсери проведуть майстер-класи для своїх таджицьких колег, студентів та всіх охочих. Делегація представників української кіногалузі планує обговорити з фахівцями з Душанбе можливості спільного кіновиробництва, ознайомитися з локейшн-можливостями Таджикистану та відвідати експериментальну школу дитячого кіно в Душанбе. Організатором заходу є ГО «Європейська кінофундація» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Посольства України в Республіці Таджикистан.

Posted by ДержКіно України on Monday, April 15, 2019

Крім того, зазначається, що під час фестивалю українські продюсери проведуть майстер-класи для таджицьких продюсерів, студентів та всіх охочих.

«Делегація представників української кіногалузі планує обговорити з фахівцями з Душанбе можливості спільного кіновиробництва, ознайомитися з локейшн-можливостями Таджикистану та відвідати експериментальну школу дитячого кіно в Душанбе», – додали в Держкіно.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: