fbpx
Сьогодні
11:30 08 Кві 2019

Російський омбудсмен обурилася розмовою політв'язня англійською мовою з комісаром Ради Європи

Російський омбудсман Тетяна Москалькова обурилася, що полонений український моряк Денис Гриценко розмовляв із комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович англійською мовою.

Про це повідомив адвокат захоплених росіянами українських моряків Микола Полозов на сторінці у Facebook.

За словами Полозова, інцидент стався 4 квітня, коли Дуня Міятович разом з уповноваженою з прав людини в Росії Тетяною Москальковою відвідали в московському СІЗО Дениса Гриценка.

"Гриценко розмовляв з пані Міятович англійською мовою близько 10 хвилин. Відповів на її запитання щодо стану здоров'я та умов утримання. Повідомив, що слідство не надає йому, а також іншим військовополоненим побачень з близькими, телефонних переговорів. Крім того, Денис вказав на те, що робота цензорів – незадовільна, оскільки терміни передачі йому листів від рідних затягуються на 2-3 місяці. Попросив особливу увагу приділити стану здоров'я поранених військовополонених", – написав Полозов.

Адвокат розповів, що за словами Гриценка, його розмова англійською мовою з Міятович не сподобався омбудсмену Москальковій. Вона вимагала від перекладача перекласти їй все, що полонений моряк сказав комісару Ради Європи.

В пятницу 5 апреля вместе с коллегой Владимир Музюкин посетили в СИЗО «Лефортово» военнопленного украинского моряка…

Posted by Nikolai Polozov on Sunday, April 7, 2019

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: